Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εκπαιδευτικό σεμινάριο του ALTER TRIP

  • από

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο του έργου ALTER TRIP κινητοποίησε τους επαγγελματίες και ανέπτυξε τις δεξιότητες τους στον προσβάσιμο τουρισμό

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο του έργου ALTER TRIP με θεματική τον προσβάσιμο τουρισμό απέσπασε θετικά σχόλια και σημείωσε μία σημαντική συζήτηση για τα προσβάσιμα μνημεία στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Οι συμμετέχοντες ευαισθητοποιήθηκαν, ανέπτυξαν γνώσεις και δεξιότητες.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα την «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Κινήτρων για το δημόσιο τομέα σχετικά τον Προσβάσιμο Τουρισμό» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη. Η γλώσσα του σεμιναρίου ήταν η αγγλική. Συμμετέχοντες του σεμιναρίου ήταν ενδιαφερόμενοι συμπεριλαμβανομένων ξεναγών, δημοσίων λειτουργών, ΜΚΟ, εξειδικευμένο προσωπικό, εργαζόμενοι σε μνημεία πολιτιστικής και εθνικής κληρονομιάς και άλλοι στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδα-Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου έλαβαν χώρα δύο ενότητες. Στην πρώτη, παρουσιάστηκε η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2021-2030, το εθνικό και Ευρωπαϊκό πλαίσιο για την προσβασιμότητα σε χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δρ. Παναγιώτης Τσάλης, και ο Δρ. Κωνσταντίνος Ράπτης. Στη δεύτερη ενότητα, συζητήθηκε ο προσβάσιμος τουρισμός ως παράγοντας ποιότητας για την ανάπτυξη της βιωσιμότητας, καθώς και τονίστηκαν τα οφέλη του προσβάσιμου τουρισμού για την κοινωνία και την οικονομία. Κεντρικοί ομιλητές ήταν Δρ. Σπύρος Αβδημιώτης, η κα. Αθηνά Μουρατίδου και ο κ. Γρηγόρης Τούλιας.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο εντάσσεται στις προσπάθειες του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) για την προώθηση του προσβάσιμου τουρισμού και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται στα άτομα με αναπηρία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο του έργου αναπτύχθηκε μία ψηφιακή πλατφόρμα και ένας διαδραστικός χάρτης που προβάλλει προσβάσιμες τουριστικές διαδρομές και μνημεία πολιτιστικής κληρονομίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Μπορείτε να βρείτε την πλατφόρμα στο παρακάτω link-> https://alter-trip.eu/gsis

Σχετικά με το έργο ALTER TRIP:

Το έργο ALTER TRIP φιλοδοξεί να κινητοποιήσει τη διαδικασία μετατροπής της διασυνοριακής περιοχής σε έναν προσβάσιμο και χωρίς αποκλεισμούς τουριστικό προορισμό και να υποστηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Interreg IPA CBC «Ελλάδα-Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» 2014-2020.

www.altertrip.eu |  http://www.ipa-cbc-programme.eu/